Sinner - 19 jaar nog maar - beukt zich naar tennisfinale in Miami Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jannik Sinner staat in zijn nog prille tennisloopbaan voor het eerst in de finale van een masterstoernooi. De 19-jarige Italiaan versloeg in de halve finales de dertien jaar oudere Spanjaard Roberto Bautista Agut met 5-7, 6-4, 6-4.

Sinner is in de 36-jarige historie van het toernooi in Florida de vierde tiener in de eindstrijd. Andre Agassi (1990), Rafael Nadal (2005) en Novak Djokovic (2007) gingen hem voor. Van dit drietal gingen Agassi en Djokovic ook direct met de eindzege aan de haal.

Andre Agassi met de trofee op Key Biscayne in 1990 Getty Images

Bautista Agut speelde tegen Sinner, die sinds Djokovic in 2006 ook al de jongste tennisser is met twee ATP-titels op zak, zeer berekenend en dat pakte aanvankelijk goed uit voor de Spanjaard.

Sinner kreeg in de derde set, ondanks een 3-1 achterstand, meer en meer vertrouwen. Hij herpakte zich en sloot de partij af met een indrukwekkende lovegame vol prachtige winners.

Finale tegen dubbelpartner

Sinner, de nummer 31 van de wereld, ontmoet in de finale de Pool Hubert Hurkacz, met wie hij geregeld aantreedt in het dubbelspel. De Pool bereikte net als Sinner voor het eerst de finale van een masterstoernooi.

Hubert Hurkacz EPA

Hurkacz deed dat ten koste van Andrej Roeblev. Hij had genoeg aan twee sets, het werd 6-3 en 6-4. Roeblev had op weg naar de laatste vier nog geen set afgestaan en slechts twee opslagbeurten verloren.

De 24-jarige Pool, die 25 winners sloeg, brak Roeblev driemaal. De Rus poetste vanaf 1-5 nog wel vijf setpunten weg, maar capituleerde op het zesde alsnog. Eerder had Hurkacz in Miami al een andere favoriet, de Griek Stefanos Tsitsipas, uitgeschakeld.

STER reclame