NOS Nieuws

Vakantieparken nagenoeg vol met Pasen, geen Duitsers of Belgen

Ondanks de coronacrisis zijn veel Nederlandse vakantieparken bijna volgeboekt met Pasen. "Het sentiment is dat het goed gaat in de vakantieparken. Wel missen we de Duitsers. Nederlanders vullen hun plekken grotendeels op", zegt een woordvoerder van Hiswa-Recron, belangenorganisatie voor recreatiebedrijven.

De woordvoerder benadrukt dat er alles bij elkaar toch minder accommodaties vol zitten dan normaal met Pasen. "Groepsaccommodaties zijn niet gevuld, want grote gezelschappen kunnen nu niet bij elkaar komen. Het gaat om gezinnen en stellen die vakanties boeken."

Nog nooit zoveel Nederlanders ontvangen op onze parken in Nederland

woordvoerder Center Parcs

In de parken van Landal GreenParks is het ongeveer net zo druk als normaal met Pasen, zegt een woordvoerder. "We kunnen wel zeggen dat een groot aantal parken voor negentig procent bezet is. Er zijn er ook een paar helemaal vol. Dat is eigenlijk wel bijzonder als je bedenkt dat er geen buitenlanders zijn."

Ook Center Parcs krijgt veel bezoekers. "We hebben nog nooit zo veel Nederlanders ontvangen op onze parken in Nederland. Het is wel iets rustiger dan normaal met Pasen." Er komen meestal veel Belgen en Duitsers naar de Nederlandse parken van Center Parcs.

Met name de luxere huizen met sauna en bubbelbad zijn erg in trek.

Rustiger in Zeeland

Volgens Omroep Zeeland is het op Zeeuwse campings en vakantieparken wel erg stil. Ongeveer de helft van de toeristen die normaal gesproken met Pasen naar Zeeland gaan, komt uit België en Duitsland. "Zolang die dus niet op vakantie mogen of kunnen in Nederland, is dat dus een flinke aderlating. Ook al wordt dat deels opgevuld door Nederlanders, het wordt nooit helemaal rechtgetrokken", zegt een woordvoerder van Kenniscentrum Kusttoerisme.

Vakantiehuisjes Zeeland

Volgens de woordvoerder van Hishwa-Recron doen vooral parken langs de kust en op de Waddeneilanden het goed. NH Nieuws meldde gisteren dat op Texel 85 procent van de bedden bezet is het paasweekend. Vooral vakantiehuisjes zijn populair.

"Het zijn nu families en gezinnen die hier verblijven en zij gaan iets minder snel naar een hotel of bed en breakfast. Ik kan me voorstellen dat er ook vanuit coronaperspectief mensen zijn die nu nog even niet naar een bed en breakfast willen", zegt Frank Spooren van VVV Texel.

Extra maatregelen om publiek te spreiden

Op het eiland zijn maatregelen genomen, in de hoop dat toeristen zich daardoor goed verspreiden. Zo zijn er gastheren en gastvrouwen die mensen wijzen op de coronarichtlijnen en er zijn elf extra standplaatsen toegestaan waar horecabedrijven eten en drinken kunnen verkopen.

Vorig jaar met Pasen was het overigens op alle plekken veel rustiger dan nu. Frank Spooren: "Toen was er veel onduidelijkheid, waren er zorgen en was het de vraag of het virus wel of niet kon meegenomen naar het eiland. Ik denk dat we inmiddels wel een paar stadia verder zijn, en het virus overal in meer of mindere mate is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl