Reuters

Bij een treinongeluk in Taiwan zijn zeker 48 doden gevallen, zegt de lokale politie. De trein ontspoorde aan de oostkust. Zeker zestig mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Onder de doden is de machinist van de trein.

De trein was onderweg van hoofdstad Taipei naar Taitung in het oosten. Het ongeluk gebeurde in de buurt van de Taroko-kloof. Lokale media melden dat de trein, met bijna 500 passagiers aan boord, tegen een vrachtwagen botste die van een klif op het spoor was gevallen. De trein kwam net uit een tunnel.

De vrachtwagen stond mogelijk niet op de handrem. De politie heeft de bestuurder meegenomen voor ondervraging.

Dit zijn de eerste beelden van het ongeluk:

Tientallen doden na treinongeluk in Taiwan

De trein was op het moment van het ongeluk overvol: veel mensen moesten vanwege de drukte staan. De meeste passagiers waren toeristen en mensen die onderweg naar huis waren voor een lang vakantieweekend. Zo'n 80 tot 100 passagiers zijn gered uit de eerste vier wagons.

"Mensen vielen allemaal over elkaar", zegt een passagier tegen een lokale televisiezender. "Het was verschrikkelijk."

Het achterste deel van de trei is ontspoord in de tunnel, waardoor enkele wagons tegen de wand zijn gekomen. Reddingswerkers kunnen die wagons moeilijk bereiken. Een deel van de passagiers werd gedwongen om uit ramen te klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen.

Volgens de autoriteiten is dit het grootste treinongeluk in Taiwan in veertig jaar.

STER reclame