ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7882 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 224 meer dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 7439 positieve tests per dag geregistreerd. De stijging van het aantal besmettingen lijkt wel af te vlakken. Waar het aantal besmettingen eerder met zo'n 20 procent omhoog ging, laat de afgelopen week een stijging van 6 procent zien ten opzichte van de zeven dagen daarvoor.

NOS

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid 2,5 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden. Het aantal gevaccineerden loopt momenteel achter op de planning.

2327 patiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting iets af. Er liggen nu 2327 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2334), van wie 688 op de IC (gisteren: 681), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

Bij het RIVM werden 22 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 29. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 24 doden per dag, tegen 28 doden per dag een week eerder.

NOS

In de verpleeghuizen daalt het aantal besmettingen nog steeds, zij het een stuk langzamer dan voorheen. Er zijn nu 204 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 220, begin januari nog meer dan 850.

NOS

STER reclame