1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Wikipedia
NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: IS-files, wat is de staat van Nederland en hoe Nederlands is babi pangang?

'Beangstigend'. Dat vindt terreurexpert Beatrice de Graaf van de 'IS-files'. Zij mocht ze op uitnodiging van de The New York Times onderzoeken, en ze vond een primeur. Schrijver Ramsey Nasr onderzocht met zijn boek 'De Fundamenten' grote vragen als: wat is de staat van Nederland? En hoe komen we uit de coronacrisis?

Babi Pangang. Hoe vernederlandst is dit gerecht? En waarom is Paella rood van kleur? Joris Vermeer en Bas Zwartepoorte zijn gefascineerd door de welbekende wereldgerechten en gingen op onderzoek uit. Eric Corton en het orkest Phion maakten van de lijdensweg van Jezus een hedendaags hoorspel. 'Over lijden' heet het.

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl