AFP

De nieuwe Michelinsterren zijn per ongeluk uitgelekt. Restaurants zouden eigenlijk pas maandag te horen krijgen of ze sterren krijgen, behouden of kwijtraken, maar door een fout in de Engelstalige app van Michelin zijn ze nu al te zien.

Twee restaurants krijgen twee sterren: Brut172 in het Limburgse Reijmerstok en Restaurant 212 in Amsterdam. Daarnaast krijgen acht restaurants die nu nog nul sterren hebben één ster.

Zoals het Rotterdamse restaurant Zeezout van Patrick 't Hart:

Onverwachte beloning na 23 jaar werk; restaurant Zeezout heeft z'n Michelinster

Of er ook restaurants zijn die hun sterren verliezen, is nog niet duidelijk. Dat is niet te zien in de app.

Er was vanochtend sprake van een technische storing, laat een woordvoerder van Michelin weten, "maar wij zijn verheugd over de inhoud". "Wij feliciteren de chef-koks en alle teams met deze welverdiende erkenning."

Michelinsterren 2021

Aantal sterren Naam restaurant Locatie
** Brut172 Reijmerstok
** Restaurant 212 Amsterdam
* Daalder Amsterdam
* Wils Amsterdam
* Pieters Restaurant Bergambacht
* Tilia Etten-Leur
* Kasteel Heemstede Houten
* Nieuwe Winkel Nijmegen
* Zeezout Rotterdam
* Meliefste Wolphaartsdijk

Brut172 is pas sinds maart 2020 open, maar krijgt direct twee sterren. "We zijn heel erg blij", zegt chef Hans van Wolde tegen 1Limburg. "Ik kreeg een appje van collega's en dacht dat het een grap was. Maar op een gegeven moment was het wel heel heftig. Toen ben ik gaan bellen en toen bleek het echt zo te zijn. Ik had wel op een ster gerekend want dat zijn mijn jongens honderd procent waard, maar dit verrast me wel. Ik dacht echt dat het er eentje zou worden."

De officiële presentatie van de Michelingids en de bekendmaking van de sterren is maandag vanaf 11.00 uur te volgen op de YouTube- en Facebook-kanalen van het merk.

STER reclame