ANP
NOS Nieuws

Acteur Wahib zegt af voor talkshow Beau: 'Wens van slachtoffer en ouders'

De in opspraak geraakte acteur Bilal Wahib ziet af van deelname aan talkshow Beau. Wahib en zijn advocaat zouden aanschuiven om tekst en uitleg te geven over de ophef die was ontstaan nadat de acteur een jonge jongen had uitgedaagd zijn geslachtsdeel te laten zien in een livestream. Wahib komt niet, op verzoek van het slachtoffer en zijn ouders, bevestigt de redactie van het tv-programma.

De 22-jarige ligt publiekelijk onder vuur vanwege zijn livestream op Instagram dinsdagavond. Daarin daagde hij een minderjarige uit om zijn penis te laten zien in ruil voor 17.000 euro. De jongen deed dat ook daadwerkelijk. Wahib werd woensdag verhoord door de politie op verdenking van het maken en verspreiden van kinderporno. Zelf noemt hij het een uit de hand gelopen grap.

Op de geplande deelname van Wahib aan Beau kwam vandaag volop kritiek via sociale media:

De redactie van het programma stelde daarop dat de acteur kritisch zou worden geïnterviewd. "Maar het slachtoffer en zijn ouders hebben aangegeven deelname niet te zien zitten, ze willen er alles aan doen om verdere publiciteit te voorkomen", zegt het management van de acteur tegen Shownieuws. "Bilal respecteert deze wens."

De redactie van Beau laat weten "alle begrip te hebben voor de keuze en achterliggende reden van Bilals besluit".

Verbannen van Facebook en Instagram

De acteur van de serie Mocro Maffia werd vandaag permanent geblokkeerd op Facebook en Instagram vanwege het incident. Evenals medespeler in de serie Oussama Ahammoud, die ook betrokken was bij de livestream. De politie ziet hem enkel als een getuige.

Wahib zou dit jaar de prestigieuze Edison Pop winnen voor beste nieuwkomer, maar de organisatie van de muziekprijs heeft daar vandaag een streep door gezet. De afgelopen dagen hebben diverse partijen al gebroken met de artiest. Zo heeft zijn platenlabel Top Notch alle samenwerking stilgelegd, evenals NPO Zapp, waarvoor Wahib een programma maakte.

Wahib liet gisteren via zijn advocaat weten dat het ging om een "totaal misplaatste grap", waarvan hij "vreselijk veel spijt" heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl