ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7624 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat cijfer past in de sterk stijgende trend van de afgelopen weken. Over de afgelopen dagen gaat het inmiddels om een stijging van 19 procent ten opzichte van de week ervoor.

NOS

Ook in de ziekenhuizen stijgt de bezetting, maar het afgelopen etmaal was dat niet het geval. Er liggen nu 2187 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2198), van wie 625 op de IC (gisteren: 623), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

31 overleden covid-patiënten

Opvallend is dat het aantal overleden covid-patiënten dat bij het RIVM wordt gemeld, nauwelijks nog daalt. Tot 10.00 uur waren dat er 31, tegenover 49 gisteren. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 30 doden per dag, tegen 31 doden per dag een week eerder.

Daar staat tegenover dat het CBS onder de bevolking als geheel geen verhoogde sterfte meer ziet ten opzichte van dezelfde periode in andere jaren. Daarbij spelen de vaccinaties van ouderen waarschijnlijk een belangrijke rol.

NOS

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Daar blijft de ontwikkeling de goede kant op gaan. Er zijn inmiddels 232 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er nog 273.

NOS

STER reclame