ANP
NOS Voetbal

Ajax-spits Brobbey stond maand geleden nog op punt bij te tekenen

Ruim een week geleden werd bekend dat Brian Brobbey komende zomer naar RB Leipzig vertrekt, maar het had niet veel gescheeld of de 19-jarige Ajacied had alsnog zijn contract bij de Amsterdamse club verlengd.

"Na de wedstrijd tegen Lille kwam directeur voetbalzaken Marc Overmars nog een keer naar me toe en gingen we weer rond de tafel zitten. Toen zei ik: ja, ik blijf, ik teken", zegt de jonge spits tegen persbureau ANP.

Begin februari maakte Ajax bekend dat Brobbey zijn contract niet zou verlengen. Niet veel later, op 18 februari, nam hij als invaller in het Europa League-duel tegen Lille het winnende doelpunt voor Ajax voor zijn rekening, waarna Overmars zich meldde. "Daarna liep er volgens mij iets niet zo goed in de onderhandelingen."

Technisch directeur Marc Overmars wilde maandag niet op de uitspraken van Brobbey ingaan.

Jong Oranje verzamelt in Zeist, mét Brobbey: 'Geen rekening mee gehouden'

De Ajacied mocht zich vandaag voor het eerst melden in Zeist bij Jong Oranje, dat zich voorbereidt op het EK, en nam even de tijd terug te blikken op de afgelopen weken. "Ik had een paar weken geleden al de knoop doorgehakt", liet Brobbey weten. "Ik had gewoon een paar goede gesprekken met m'n zaakwaarnemer en uiteindelijk de keuze gemaakt."

Brobbeys keuze voor de Duitse club viel niet bij iedere Ajax-fan in goede aarde. "Ik heb goede, maar ook slechte reacties gekregen. Je moet ermee kunnen omgaan, maar dat vind ik niet moeilijk. Ik ben heel vrij in mijn hoofd."

Bij Jong Oranje is zijn rol voor het komende EK duidelijk. Hij zal als invaller fungeren. "Dat heeft de trainer me uitgelegd", zegt Brobbey, die zich als doel heeft gesteld belangrijk te zijn voor de ploeg. "Ik wil een bijdrage leveren en een paar doelpunten maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl