NOS Nieuws

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft corona, kabinet moet zich laten testen

Mona Keijzer heeft corona. Dat schrijft de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat op Twitter. "Geen zorgen; ik voel mij goed."

De bewindsvrouw zit in thuisisolatie en werkt gewoon door, schrijft ze. "Via de digitale weg."

Minister De Jonge zegt dat het kabinet het advies heeft gekregen zich te laten testen, omdat Keijzer vrijdag aanwezig was bij de ministerraad. Ze was gisteren niet bij het overleg van een deel van het kabinet met het OMT.

Genoeg afstand gehouden

Het advies is om te testen vijf dagen na het risicovolle contact. Dat betekent dat de ministers zich woensdag moeten laten testen. Testen is niet verplicht.

Het kabinet hoeft niet in quarantaine, omdat de ministers genoeg afstand tot Keijzer hebben gehouden. Wel moeten ze in de gaten houden of ze klachten krijgen.

Het is niet uitgesloten dat sommigen via de app Coronamelder te horen krijgen dat ze wel te dicht bij Keijzer zijn geweest, zei De Jonge. In dat geval moeten ze alsnog thuisblijven.

Woensdag moest minister De Jonge in thuisquarantaine omdat hij in contact was geweest met iemand met corona. Zaterdag bleek dat hij niet was besmet geraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl