Lionel Messi en Sergino Dest vieren een doelpunt
NOS VoetbalAangepast

Barcelona klimt naar tweede plaats op feestelijke avond voor Messi en Koeman

Barcelona heeft Real Madrid verdrongen van de tweede plaats in Spanje door met 6-1 te winnen bij Real Sociedad. Het was een historische avond voor de Catalanen, want Lionel Messi brak een record en trainer Ronald Koeman, Antoine Griezmann en Jordi Alba waren jarig.

Wat de avond nóg mooier had kunnen maken voor Barcelona was dat Atlético Madrid punten had verspeeld. Dat gebeurde net niet. De koploper won door de 500ste profgoal van Luis Suaréz met 1-0 van Deportivo Alavés, dat vlak voor tijd een penalty miste.

De Madrilenen blijven daardoor met tien duels te gaan vier punten voorstaan op Barcelona, dat in december voor het laatst verloor in de Spaanse competitie.

Recordwedstrijd Messi

Messi speelde zijn 768ste wedstrijd voor Barcelona. Daarmee pakt hij het record af van zijn voormalige ploeggenoot Xavi, die tot 767 duels kwam.

Messi voetbalt al vanaf zijn 12de voor Barcelona; teller nu op 767 duels

"Het moest Leo zijn. Het is een eer dat de beste speler ter wereld, en wat mij betreft de beste speler ooit, degene is die mij overtreft", zei Xavi tegen Mundo Deportivo.

Messi en Dest scoren twee keer

Messi kwam ook tot scoren tegen Sociedad. Hij nam de 4-0 en 6-1 voor zijn rekening. Oud-Ajacied Sergiño Dest had voor Messi's eerste goal al zijn eerste en tweede doelpunt in de Spaanse competitie gemaakt. Ousmane Dembélé maakte de 5-0 en Ander Barrenetxea de 5-1.

Griezmann had de score geopend tegen zijn oude club. En dat op zijn verjaardag, die hij dus deelt met Koeman en linksback Alba.

Koeman ziet Barcelona oprukken naar tweede plaats: 'Al lang niet meer verloren'

Atlético had in de laatste zes duels drie keer gelijkgespeeld en een keer verloren, de winst op Alavés was dus broodnodig om Barcelona niet nog dichterbij te laten komen.

Op 9 mei spelen Barcelona en Atlético tegen elkaar in Camp Nou. En op 10 april neemt Barcelona het eerst nog op tegen Real Madrid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl