Sparta geeft in blessuretijd zege weg in Almelo na inschattingsfout Heylen

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Sparta Rotterdam

Sparta heeft in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo een haast zekere overwinning verspeeld. Ver in de extra tijd tekende Heraclied Rai Vloet voor de 1-1 tegen de Rotterdammers.

Heracles zorgde in de openingsfase soms voor gevaar, vooral als het aanviel over links. Naarmate de eerste helft vorderde zakte het echter weg en werd Sparta wat sterker. Het spelpeil daalde echter en kansen waren aan beide kanten schaars.

Sparta kwam na rust op voorsprong door Lennart Thy; hij zette z'n voet tegen de bal die na een vrije trap van Laros Duarte door Bryan Smeets was doorgekopt.

De thuisclub viel daarna zonder veel overtuiging aan en leek Sparta op weg naar de winst, maar na defensief gepruts van Michaël Heylen schoot Vloet van dichtbij toch nog raak.

Vloet eerlijk: 'Blij met een punt, al was het misschien niet verdiend'

"Het was wachten op zo'n moment. Het was eigenlijk alles of niets", sprak Vloet na afloop over zijn late gelijkmaker. "Ik ben uiteindelijk heel blij met een punt, al hadden we dat misschien niet verdiend."