NOS Voetbal

En weer blijft PSV met kater achter na topper: 'Belonen onszelf niet'

Dumfries: 'Dit is een repeterend verhaal: we missen de kansen'

Een repeterend verhaal worden de prestaties van PSV in de wedstrijden tegen de topclubs in de eredivisie. Een veldoverwicht creëren, een flink aantal kansen krijgen, maar het karwei niet kunnen afmaken. Ook in de verloren topper tegen AZ bleef PSV met een kater achter.

Het gezicht van PSV-trainer Roger Schmidt sprak na afloop dan ook boekdelen. "De tegenstander krijgt voor rust nagenoeg geen kans en scoort. En ook na rust krijgen ze geen kans, maar scoren ze opnieuw", aldus de Duitser, die PSV recentelijk vergelijkbaar zag presteren in de gelijke spelen tegen Feyenoord (1-1) en Ajax (1-1).

'Dit mag niet gebeuren'

"We belonen onszelf gewoon niet. We maken het ons gewoon heel erg moeilijk in topwedstrijden", aldus aanvoerder Denzel Dumfries, die met PSV voor de zestiende keer op rij geen topper wist te winnen. "We attenderen elkaar er wel op dat we nu eens een keer een topwedstrijd moeten gaan winnen. Ik vind dat dit niet mag gebeuren, gelet op de kwaliteiten die wij hebben."

Schmidt verwacht nu een "harde strijd" om de tweede plaats. "Dankzij de interlandonderbreking kunnen we frisse energie opdoen. Hopelijk komen de internationals fit terug en dan moeten we hard aan de slag om de tweede plaats alsnog veilig te stellen."

Schmidt baalt: 'AZ creëerde weinig, maar scoort twee keer'

Pascal Jansen was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de volwassen en effectieve zege van zijn ploeg op PSV. AZ sprankelde weliswaar niet, maar daar had de trainer geen boodschap aan. "Als je met 2-0 wint van PSV, dan moet je denk ik niet klagen. Die effectiviteit is ook een groei die het elftal doormaakt."

Hij was ook blij met zijn doelman Marco Bizot, die een aantal cruciale reddingen verrichtte. "Voor rust moeten we Marco dankbaar zijn voor de reddingen. Hij heeft ons toen op de been gehouden, maar in de tweede helft hadden we de controle", aldus Jansen.

Bizot teleurgesteld na gesprek met De Boer

Voor doelman Bizot betekende zijn sterke optreden een opsteker. De 30-jarige keeper kreeg vorige week nog van bondscoach Frank de Boer in een persoonlijk gesprek te horen dat hij voor de komende drie Oranje-interlands is gepasseerd.

"Natuurlijk blijf ik dan netjes", zei Bizot over zijn reactie toen hij van De Boer het tegenvallende nieuws vernam. "Er worden keuzes gemaakt. Dat is balen, maar ik moet het accepteren. Ik moet gewoon lekker blijven keepen en (met AZ, red.) punten blijven pakken."

Bekijk in het onderstaande carrousel de reacties van Marco Bizot en Pascal Jansen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl