Vitesse mag handen dichtknijpen met gelijkspel tegen Willem II

Bekijk de samenvatting van Vitesse - Willem II

Vitesse had zondagmiddag met een zege op Willem II op een punt van PSV en AZ kunnen komen, maar in Arnhem bleef het 0-0.

De Tilburgers begonnen brutaal aan de wedstrijd en kregen kansen. Mike Trésor en Derrick Köhn zetten Vitesse-keeper Remko Pasveer aan het werk.

De thuisploeg liet, ondanks meer balbezit, vrij weinig zien in de eerste helft. Oussama Darfalou was nog wel dicht bij een treffer, maar de Algerijnse spits stuitte op doelman Arijanet Muric.

Een bevlogen Willem II-trainer Petrovic

Ook na rust was er van een klasseverschil tussen de nummers vier en zestien van de eredivisie nauwelijks sprake. Het door Zeljko Petrovic geleide Willem II creëerde zelfs de beste mogelijkheden.

Eerst vond Ché Nunnely op aangeven van Leeroy Owusu Pasveer op zijn weg. Owusu op zijn beurt werd vervolgens op maat bediend door Kwasi Wriedt, maar de rechtsback trof na het omspelen van Pasveer slechts het zijnet.

Vitesse, zonder de geschorste Riechedly Bazoer, lukte het ook niet om te scoren, waardoor een vierde eredivisiezege op rij uitbleef. Het gat met PSV en AZ bedraagt drie punten. Willem II wisselt door het punt op de ranglijst stuivertje met VVV en staat nu boven de streep.

Bekijk hieronder de reacties van Sven van Beek, Zeljko Petrovic, Enzo Cornelisse.

Cornelisse baalt van gelijkspel in strijd om tweede plaats, Petrovic blij met interlandbreak