In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Brand verwoest meubelzaak Capelle aan den IJssel

Een grote brand heeft een meubelzaak in Capelle aan den IJssel verwoest. Ook een kantoorpand liep flinke schade op. Grote, zwarte rookpluimen waren tot ver in de omgeving te zien. Inmiddels is de rook afgenomen; om 15.30 uur liet de brandweer weten het vuur onder controle te hebben. Het blussen gaat nog door.

Of er mensen gewond zijn geraakt is nog onbekend. Ook de oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Een woordvoerder van de brandweer zei vanochtend tegen de regionale omroep Rijnmond dat er was opgeschaald naar een zeer grote brand. De meubelzaak is volgens de brandweer zo goed als uitgebrand en wordt als verloren beschouwd.

Overgeslagen naar kantoorpand

Voor de omgeving werd een NL-Alert afgegeven vanwege de zwarte rook die vrijkwam. Mensen kregen het advies ramen en deuren dicht te houden als ze last hadden van de rook. De brandweer heeft metingen verricht om te kijken of er giftige stoffen in de rook zitten. Er zijn geen gevaarlijke concentraties van giftige stoffen gevonden.

Het pand op het industrieterrein is volgens de brandweer niet meer te redden:

Grote brand in meubelzaak Capelle aan den IJssel

Een verslaggever van Rijnmond die ter plekke was meldde dat de brand veel kijkers trok. Burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel riep mensen op om weg te blijven. "Het hindert de hulpdiensten en de bereikbaarheid."

De brandweer waarschuwt dat mensen kleine verbrandingsresten van meubilair kunnen vinden in de omgeving van de brand. "Deze kun je met stoffer en blik opvegen. Grotere brokstukken kun je met handschoenen aan oppakken en bij het restafval gooien." Grote hoeveelheden verbrande resten kunnen gemeld worden bij de milieudienst DCMR.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl