Invaller Dalmau bezorgt Utrecht drie punten bij Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Utrecht

FC Utrecht heeft zijn positie in de subtop verstevigd door Fortuna Sittard, met veel moeite, aan de kant te zetten: 0-1. Invaller Adrian Dalmau was de matchwinner met een goal in de 81ste minuut.

FC Utrecht opende uitstekend en mede door een aantal slordigheden van Fortuna regende het al snel kansen. Gyrano Kerk, Willem Janssen, Hidde ter Avest, Mimoun Mahi en Bart Ramselaar deden er te weinig mee.

De thuisploeg kreeg gaandeweg iets meer grip op de wedstrijd, maar wist zelf voor de rust amper voor dreiging te zorgen. Dat deed Utrecht nog wel met een goal van Kerk, maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel.

Dalmau redt Utrecht

In de tweede helft was Fortuna minder timide, al bleef Utrecht de betere ploeg. Scoren bleef een probleem en een slecht getimede fopduik van Ter Avest werkte ook bij arbiter Björn Kuipers vooral op de lachspieren.

Er kwam uiteindelijk een invaller aan te pas om de beslissing te forceren. Na een voorzet van Mahi schoot invaller Moussa Sylla tegen een Fortuna-verdediger aan, waarna Dalmau er als de kippen bij was om de rebound in het dak van het doel te knallen. Het was de vierde treffer van het seizoen voor de Spanjaard, en zijn derde als invaller.

'Beste manier om terug te komen'

Dalmau stond een kleine maand aan de kant met een blessure en zei na afloop moe, maar vooral heel blij te zijn: "Dit is de beste manier om terug te komen en me nuttig te maken voor het team."

Matchwinner Dalmau is moe maar voldaan, Ultee baalt dat het niet 0-0 wordt

Fortuna-coach Sjors Ultee baalde van de uitslag in een wedstrijd met twee gezichten: "In de rust mag je heel dankbaar zijn dat Utrecht al die kansen niet afgerond heeft, na de tweede helft baal je heel erg dat die ene kans wel een goal wordt."