Wout Weghorst
NOS VoetbalAangepast

Weghorst zwengelt spitsendiscussie Oranje aan, Lewandowski beste sinds 1973

Wout Weghorst ontbreekt dan wel in de Oranje-selectie van bondscoach Frank de Boer, wel lijkt hij zich komend seizoen op te kunnen maken voor Champions League-voetbal. Met de Tukker als een van de twee doelpuntenmakers neemt Wolfsburg in de Duitse competitie verder afstand van Borussia Dortmund.

Zijn vijftigste goal in de Bundesliga was er eentje vanuit een kluts, maar daarom niet minder belangrijk voor zijn ploeg. Op slag van rust rondde Weghorst beheerst af nadat hij plotseling vrije doortocht had gekregen richting het doel van Werder Bremen. Dat betekende de 0-2 in het duel dat uiteindelijk met 1-2 werd gewonnen.

Voor Weghorst was het de zeventiende competitietreffer in 26 duels, waar concurrenten voor de spitspositie in het Nederlands elftal als Ryan Babel (23 duels, 3 goals) en Luuk de Jong (24 duels, 4 goals) beduidend minder op schot zijn.

Erling Haaland kon met twee goals geen puntenverlies van Dortmund bij 1. FC Köln voorkomen (2-2), waardoor Wolfsburg nu acht punten voorsprong heeft op de vijfde plek.

  • NOS
    Bayer Leverkusen gaat zondag op bezoek bij Hertha BSC
  • NOS
    Mainz speelt zondag bij Hoffenheim

De onbedreigde koploper is en blijft Bayern München. Zelfs nadat Alphonso Davies al na elf minuten rood had gekregen voor een grove charge, denderden de Zuid-Duitsers over Stuttgart heen (4-0), waarbij Robert Lewandowski zijn seizoenstotaal met een hattrick voor rust opvijzelde naar 35.

Daarmee is hij de beste schutter in een seizoen sinds de eeuwwisseling. Sterker nog: sinds Gerd Müller in 1973 op 36 competitietreffers uitkwam, was er nooit een speler die meer goals maakte dan de Pool dit seizoen. En hij heeft nog acht duels om zijn persoonlijk record aan te scherpen.

Rentree Huntelaar

Ondanks de rentree van Klaas-Jan Huntelaar, die voor het eerst sinds januari speelminuten maakte, wordt de situatie van Schalke 04 met de week beroerder.

De eindstand tegen Borussia Mönchengladbach (0-3) stond bij de invalbeurt van de oud-Ajacied al op het bord, mede door een afgrijselijke blunder van keeper Frederik Ronnow. De Deen dacht een houdbare kopbal van Nico Elvedi te keren, maar verloor in zijn val de controle over de bal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl