Sebiha Öztas/Museumvereniging
NOS Nieuws

Directeur Museumvereniging en Stichting Museumkaart, Mirjam Moll, onverwacht overleden

Mirjam Moll, directeur van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart, is gisteren op 54-jarige leeftijd onverwacht overleden in Amsterdam. Daarmee verliest de museumsector een bevlogen boegbeeld en vooral een liefdevol en intens betrokken persoon, schrijft de Museumvereniging.

Moll begon in 2010 met werken bij de Museumvereniging. Vanaf augustus 2019 was ze daar directeur. Ze zette zich in voor de belangen van ruim 400 grote en kleine musea.

Irene Asscher-Vonk, voorzitter van de Museumvereniging, noemt Moll een steunpilaar, slim en warm. "Oprecht geïnteresseerd in het leven en werken van iedereen om haar heen", zegt Asscher-Vonk. "Met het hart op de juiste plaats en altijd beschikbaar voor de goede zaak. We gaan haar enorme kennis en kunde, maar vooral haar unieke persoonlijkheid ontzettend missen."

Recent zette Moll zich nog in voor de veilige heropening van de musea. Volgens de Museumvereniging deed ze dat het afgelopen coronajaar onvermoeibaar. "Haar rol werd gedurende dat afgelopen jaar voor de gehele cultuursector steeds intensiever." Ook maakte Moll zich sterk voor een passend steunpakket voor de hele culturele sector.

"Mirjam Moll combineerde een sterke persoonlijkheid met een grote maatschappelijke betrokkenheid", zegt de Museumvereniging. Ze was ook actief voor de PvdA en bestuurslid bij het Meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector en creatieve industrie (MORES).

Ook was Moll jarenlang bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. "Altijd bewust van haar Indische roots én altijd vechtend voor een tolerante, inclusieve en verbindende samenleving."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl