Een van de massagesalons in Atlanta
NOS NieuwsAangepast

'Dader aanslagen op massagesalons Atlanta had waarschijnlijk geen racistisch motief'

De 21-jarige man die ervan wordt verdacht afgelopen nacht in drie massagesalons in en bij de Amerikaanse stad Atlanta acht mensen heeft doodgeschoten, handelde waarschijnlijk niet vanuit een racistisch motief, zeggen de autoriteiten. De man zou last hebben van een seksverslaving.

Gistermiddag (lokale tijd) opende een man het vuur op drie verschillende massagesalons. Daarbij vielen acht doden. De meeste slachtoffers hadden een Aziatische achtergrond.

De autoriteiten vermoedden daarom dat de vermoedelijke dader een racistisch motief had. Maar uit de eerste verhoren blijkt nu dat hij waarschijnlijk handelde uit problemen rondom zijn seksverslaving. De man zou de salons ook zelf hebben bezocht. Ook had hij plannen om in Florida de porno-industrie aan te vallen. Wat hij daar precies wilde doen is onduidelijk.

Dit vertelden ooggetuigen over de aanslagen:

Doden bij schietincident in Atlanta: 'We hoorden verschillende schoten'

De eerste aanslag vond plaats in Acworth, een voorstad ten noordwesten van Atlanta. Daar werden vijf mensen neergeschoten. Ongeveer een uur later volgden aanslagen op twee massagesalons aan weerszijden van een straat in het noordoosten van de stad.

De 21-jarige Robert Aaron Long, werd 3,5 uur na de laatste moordaanslag aangehouden op een paar honderd kilometer van Atlanta. Dat de politie de man zo snel kon vinden, was te danken aan zijn ouders, vertelt correspondent Lucas Waagmeester op NPO Radio 1. "De politie deelde beveiligingsbeelden en toen namen de ouders van de man meteen contact op. Zo kon zijn telefoon worden getraceerd."

Daar is de politie de ouders dankbaar voor, zegt Waagmeester. "Want de man wilde ook in Florida nog een keer toeslaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl