NOS NieuwsAangepast

5974 nieuwe besmettingen, gemiddelde stijging zet door

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5974 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1003 meer dan gisteren.

Het aantal is hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 5740 mensen positief getest werden.

Daarmee blijft de gemiddelde stijging van het aantal coronabesmettingen doorzetten. Het aantal besmettingen is nu een kwart hoger dan een week eerder. Een week eerder nam het aantal besmettingen juist nog heel licht af.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 1992 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2037), van wie 568 op de IC (gisteren: 586), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 47 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 32. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 31 doden per dag, tegen 36 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 290 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 316.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl