RTV Utrecht

Een tram op de Uithoflijn in Utrecht is vanochtend rond 11.00 uur ontspoord. Dat gebeurde na een aanrijding met een busje. Er zijn geen gewonden gevallen.

De voorste wagons van de tram liepen uit de rails en kwamen dwars over de Laan van Maarschalkerweerd te staan. De vijf passagiers en de twee bestuurders bleven ongedeerd.

Luide knal

Bram (17) was een van die vijf passagiers. Hij was onderweg naar school. "Ik keek een beetje op mijn telefoon, ik zat eigenlijk helemaal niet op te letten. En ineens hoorde ik een luide knal door mijn muziek heen." Hij keek op om te zien wat er aan de hand was, maar had het nog niet gelijk door, zegt hij tegen RTV Utrecht.

"Maar een knal is nooit goed, dacht ik. En kort daarna zag ik dat de tram tegen een busje aan zat." Nog heel even reed de tram door, vertelt Bram. Daarna stonden ze stil. Aanvankelijk wist hij niet wat hij zag want het voorste deel van tram lag van het spoor af. "Het stuk waarin ik zat, helemaal achterin, stond nog wel op de rails."

De tram blokkeert de Laan van Maarschalkerweerd Koen Laureij

"Na de botsing moesten we nog even blijven zitten." Vervolgens werden de passagiers uit de tram gehaald. "Daarna ben ik maar verder naar school gegaan. Ik was wel iets te laat, maar mijn excuus geloofden ze wel. Ze hadden het natuurlijk ook op het nieuws gezien."

De berging van de tram gaat naar verwachting nog enige tijd duren. Waarschijnlijk is er vandaag op het tracé geen tramverkeer meer mogelijk, meldt vervoerder U-OV.

STER reclame