Lorenzo Derksen
NOS NieuwsAangepast

Zeven mensen gearresteerd na schietincident in trein

In de trein van Koog aan de Zaan naar Wormerveer is vanmorgen geschoten nadat er ruzie was uitgebroken. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

De politie had een melding gekregen dat er in de trein ruzie was uitgebroken en dat daarbij zou zijn geschoten. Het treinverkeer werd stilgelegd en de politie arresteerde zeven mensen: een man van 18 en vier jongens en een meisje in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar. Vijf van hen zijn afkomstig uit de Zaanstreek, een jongen van 16 uit Ter Apel. De politie hield ook een man aan van wie leeftijd en woonplaats onbekend zijn.

Ooggetuige Anke Blankers zat vanochtend in de betreffende trein, de Sprinter van Uitgeest naar Amsterdam Centraal. Tot Zaandijk Zaanse Schans was er niets aan de hand, zegt ze. "Daarna hoorde ik helemaal aan de andere kant van de trein lawaai. Er kwam een mevrouw door het gangpad onze kant op gerend, die zei dat iemand een vuurwapen had. Ze was aardig in paniek. Daarna hoorde ik het schot. Toen kwam het besef dat het echt was."

Ook RTL Nieuws sprak met een passagier van de trein. Deze Eric zegt dat een jongen en een meisje ruzie hadden en dat de jongen op het meisje begon in te slaan. "Uit het niets hoorde ik ook een schot."

De recherche doet onderzoek naar het incident en heeft al een aantal getuigen gesproken. Om een volledig beeld te krijgen van wat zich in de trein heeft afgespeeld, komt de recherche graag in contact met andere getuigen

Aanhoudingen na melding van vuurwapen in trein

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl