Tallon Griekspoor ANP

Tallon Griekspoor heeft het hoofdschema bereikt van het ATP-toernooi in Acapulco. Opvallend is dat hij woensdag in de eerste ronde dezelfde tegenstander treft die hij in de laatste kwalificatieronde versloeg.

Griekspoor boekte een keurige zege op Denis Kudla, die ooit 53ste stond op de wereldranglijst. Zonder een break weg te geven, rekende hij met 6-3, 7-6 (8) af met de 28-jarige Amerikaan. In de eerste ronde zou Griekspoor op Kevin Anderson stuiten, maar Kudla neemt diens plek als 'lucky loser' nu in na een heupblessure bij het Zuid-Afrikaanse servicekanon.

Om weer de hoogst genoteerde Nederlander op de ATP-ranking te zijn, moet Griekspoor dat kunstje binnen 24 uur nog een keer herhalen. Botic van de Zandschulp, die ook tot de derde kwalificatieronde was doorgedrongen, moest tijdens de laatste horde voor het hoofdtoernooi namelijk opgeven tegen Stefan Kozlov.

Beste Nederlanders op ATP-ranking

149. Botic van de Zandschulp 489 punten
154. Tallon Griekspoor 472 punten
184. Robin Haase 383 punten

Griekspoor kan op het hardcourttoernooi in Mexico flink wat punten binnen harken, aangezien het toernooi deel uitmaakt van de zogeheten 500-series. Daarmee heeft het evenement in de te verdienen punten dezelfde status als het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

De 24-jarige Griekspoor, die vorige maand in Montpellier zijn eerste zege op het hoogste niveau buiten Rotterdam boekte, nadert bij een nieuwe overwinning op Kudla ook zijn hoogste klassering ooit (138).

STER reclame