NOS VoetbalAangepast

VVV zet De Koning op straat na zevende nederlaag op rij

De Koning ontslagen als trainer van VVV-Venlo

Hans de Koning is niet langer trainer van VVV-Venlo, zo heeft de Limburgse club dinsdagmorgen in een persverklaring laten weten. De clubleiding houdt hem verantwoordelijk voor de slechte resultaten. De laatste zeven wedstrijden in de eredivisie werden allemaal verloren.

In de verklaring schrijft technisch manager Stan Valckx: "Wij hebben gemeend, na het uitblijven van recente sportieve resultaten, dat we nu actie moesten ondernemen om een kentering teweeg te brengen in de neerwaartse spiraal waarin we momenteel op sportief vlak zitten. Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de eredivisie behouden."

Door een reeks matige uitslagen is het verschil met de degradatieplaatsen steeds kleiner geworden. De voorsprong op Willem II, de nummer zestien van de ranglijst, bedraagt nog maar een punt. De nummers zeventien en achttien degraderen direct naar de eerste divisie, de nummer zestien speelt nacompetitie.

De Koning had er nog vertrouwen in

Onlangs kondigde de 60-jarige De Koning al aan na dit seizoen op te stappen bij de Limburgers, waar hij sinds januari 2020 werkzaam was. "Soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten." Wat die nieuwe stap voor De Koning gaat worden, is nog niet bekend.

Na de nederlaag afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard zei De Koning nog vertrouwen te hebben in de goede afloop voor VVV. "We staan zeven en acht punten voor op de onderste twee plekken en een punt achter op RKC. Ik blijf altijd positief en zo zitten de mensen erboven er ook in."

De Koning: ‘Een tikkie, maar uiteindelijk moeten we weer opstaan’

Jos Luhukay, die tussen 1986 en 1989 als speler actief was bij VVV, wordt al lange tijd genoemd als opvolger van De Koning na dit seizoen, maar wordt nu mogelijk al veel sneller aangesteld als hoofdtrainer.

VVV heeft laten weten woensdag een nieuwe trainer te presenteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl