Jordy Clasie
NOS VoetbalAangepast

AZ-speler Clasie zat schorsing uit wegens gokpraktijken

Jordy Clasie is de AZ-speler die een schorsing van twee wedstrijden heeft uitgezeten, omdat er via zijn account gegokt is op wedstrijden in de eredivisie en een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Dat bevestigt de zaakwaarnemer van Clasie.

De middenvelder heeft tegenover AZ, de tuchtcommissie van de KNVB en de onafhankelijke commissie van beroep betaald voetbal (CvB) verklaard dat zijn buurjongen degene is die geld heeft ingezet. De uitleg van Clasie was dat het account van zijn buurjongen geblokkeerd was in die periode.

Het gaat niet om wedstrijden waarin de speler zelf mee speelde. Er werd vorig seizoen ingezet op in totaal zeventien wedstrijden. Ook op het duel De Graafschap-Jong AZ van 28 februari 2020 uit de eerste divisie. Dat laatste is extra saillant omdat de speler onder contract staat bij de club uit Alkmaar.

Clasie werd gestraft, omdat het voor een profvoetballer verboden is in te zetten op wedstrijden in een competitie waarin hij zelf uitkomt, ook als het om duels van andere clubs gaat. Hiermee wil de KNVB "de integriteit van het voetbal bewaken, maar ook de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid voorkomen". Clasie heeft zijn straf al uitgezeten. Hij was één wedstrijd geblesseerd en miste daarna - toen hij weer fit was - nog één duel.

AZ heeft zondag al in een verklaring op de website laten weten dat de zaak voor de club gesloten is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl