Eerland pakt olympische nominatie voor Tokio, maar hikt tegen eis NOC*NSF aan

Eerland pakt olympische nominatie: 'Goed spelen op OKT was altijd challenge voor mij'

Tafeltennisster Britt Eerland heeft bij het olympisch kwalificatietoernooi in Doha een nominatie veroverd voor de Spelen in Tokio. Ze won in Doha de finale van een van de vier groepen van het OKT met 4-0 van de Spaanse Galia Dvorak.

Eerland (de nummer van 28 van de wereld) won de eerste game in rap tempo, maar vanaf tweede game bood haar opponente (77ste op de wereldranglijst) meer weerstand. Op de belangrijke punten maakte Eerland echter het verschil: 11-5, 12-10, 12-10, 11-7.

Eerder op de dag had Eerland, de hoogst geplaatste speelster van het toernooi, in de halve finales moeizaam van Paulina Vega (ITTF-74) gewonnen: 4-3.

"Ik ben heel erg tevreden", zei Eerland na afloop. "Mijn niveau was wisselvallig. Dat komt door de zenuwen, die nemen af en toe je lichaam over en dan is het heel lastig om goed te blijven spelen."

Startbewijs uit Doha is niet genoeg voor NOC*NSF

Ondanks dat Eerland de nominatie op zak heeft, is ze nog niet zeker van deelname aan de Spelen. Sportkoepel NOC*NSF heeft namelijk de aanvullende eis dat ze in juni op de geschoonde wereldranglijst bij de topzestien staat. Eerland is momenteel achttiende.

"We zijn in gesprek met ze", vertelt Eerland daarover. "Nederland heeft hoge eisen, waardoor het plaatsen af en toe wat lastiger wordt, maar ik blijf mijn best doen en dan komt het gewoon helemaal goed."

Eerland hoopt op NOC*NSF: 'Want voor mijn gevoel heb ik de Spelen al gehaald'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl