Matteo Politano viert zijn goal tegen AC Milan

Moeizame zege Inter bij Torino, AC Milan raakt verder achterop

AC Milan ziet stadgenoot Internazionale steeds verder uit zich raken in de titelstrijd in de Serie A. De 'rossoneri' verloren in Milaan met 1-0 van Napoli. Na balverlies van Milan plaatsten de bezoekers in de 49ste minuut en Matteo Politano scoorde.

In de slotfase mocht Milan nog hopen op een strafschop en daarmee een gelijkspel na licht contact tussen Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly en Theo Hernandez. Scheidsrechter Fabrizio Pasqua ging op aanraden van de VAR zelf de beelden bekijken, maar zag er geen penalty in.

De frustraties waren groot bij Milan en in blessuretijd kreeg Ante Rebic vanwege commentaar op de arbitrage rood. De achterstand op koploper Inter is na de vierde nederlaag in zes wedstrijden nu negen punten. Zlatan Ibrahimovic ontbrak vanwege een blessure voor het derde duel op rij.

Lautaro Martínez voorkomt puntenverlies Inter

Koploper Internazionale boekte eerder op zondag een moeizame 2-1 zege bij nummer achttien Torino. De ploeg van Stefan de Vrij was naar Turijn afgereisd in de wetenschap dat het zijn laatste zeven competitiewedstrijden had gewonnen. De ploeg begon dan ook overtuigend aan het duel en kwam al na vier minuten bijna op 0-1 door een kopbal van Lautaro Martínez.

Lautaro Martínez bezorgt kort voor tijd Internazionale de winst

Daar bleef het echter bij in de eerste helft, waarin ook Torino één kans kreeg: uit een vrije trap kopte Simone Verdi op de paal.

Uit een wat makkelijk gegeven penalty zorgde Romelu Lukaku na een uur voor 0-1. Een hoekschop bracht Torino langszij: maar liefst vier Inter-verdedigers vielen om en Antonio Sanabria profiteerde dankbaar.

Het duel was hard op weg op een remise uit te draaien, maar Martínez wist dat kort voor tijd te voorkomen. De Argentijn kopte knap raak na een al even fraaie assist van de vier minuten eerder ingevallen Alexis Sánchez.

Hattrick Ronaldo in jubileumduel

Juventus spoelde tegen Cagliari de pijnlijke uitschakeling in de Champions League van afgelopen week door FC Porto weg. De nummer drie van de Serie A, met Matthijs de Ligt in de basis, won op Sardinië met 3-1 en hield het gat met Inter op tien punten.

Cristiano Ronaldo

Voor Cristiano Ronaldo was het zijn zeshonderdste competitieduel op het hoogste niveau (25 in de Portugese Superliga, 196 Premier League, 292 La Liga en 87 Serie A). De 36-jarige spits sierde dat jubileum op door nog voor de pauze een hattrick te produceren, een zogeheten perfecte nog wel: een doelpunt met de linkervoet, eentje met rechts (een penalty) en eentje met het hoofd.

Het was voor Ronaldo, die in de Serie A topscorer is met 23 doelpunten, de zevende 'perfecte' in zijn loopbaan. De eerste zes noteerde hij in het shirt van Real Madrid.

Na de pauze stokte de Turijnse productie, al had Ronaldo bij het scheiden van de markt nog een vierde treffer op zijn voet. Oog in oog met doelman Alessio Cragno faalde de Portugees, die zijn enige andere hattrick in de Serie A ook al tegen Cagliari had gemaakt. Via Gabriele Zappa redde de thuisploeg de spreekwoordelijke eer.