NOS Voetbal

Speler AZ geschorst na gokken op wedstrijden uit betaalde voetbal

Een speler van AZ is voor twee wedstrijden geschorst (geweest) nadat hij heeft gegokt op wedstrijden uit het betaalde voetbal. Zowel voetbalbond KNVB als AZ maakt niet bekend om wie het gaat. Het gaat niet om wedstrijden waarin de speler zelf mee heeft gespeeld.

De speler in kwestie gokte vorig seizoen op in totaal zeventien wedstrijden. Ook op het duel De Graafschap-Jong AZ van 28 februari 2020 uit de eerste divisie. Dat laatste is extra saillant omdat de speler onder contract staat bij de club uit Alkmaar. Het gokken op wedstrijden uit je eigen competitie is verboden.

De speler in kwestie heeft zijn schorsing inmiddels al uitgezeten.

Gesproken

AZ laat weten met de speler gesproken te hebben en zijn verhaal aangehoord te hebben. Volgens de club was de speler niet op de hoogte dat dit tegen de regels is. Voor AZ is de zaak nu gesloten.

De KNVB vindt deze zaak een aanleiding om meer voorlichting te gaan geven aan spelers uit de ere- en eerste divisie.

'Iedereen weet dat het niet mag'

Ook aan tafel bij Studio Voetbal werd het incident besproken. Volgens Arno Vermeulen vindt AZ het aan de speler zelf zich eventueel bekend te maken. "Iedereen weet dat het niet mag", aldus Theo Janssen.

Verbazing over schorsing gokkende AZ-speler: 'Iedereen weet dat het niet mag'

Volgens Pierre van Hooijdonk was dit in hun tijd als speler nog niet aan de orde. "Toen bestond het nog niet. Alleen in het illegale circuit, maar daar was totaal geen controle op."

"Toen stond iedereen nog achter de gokkast", vult Janssen aan. Op de vraag of ze zelf weleens hebben ingezet op een wedstrijd klinkt het in koor: "Nooit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl