NOS Voetbal

Zwalkend VVV in jubileumduel onderuit tegen provinciegenoot Fortuna

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - Fortuna Sittard

VVV-Venlo heeft voor de zevende keer op rij verloren in de eredivisie. De Limburgse strijd tegen Fortuna Sittard eindigde in 1-3.

Topscorer Georgios Giakoumakis keerde na twee duels afwezigheid terug in de basis bij de Venlonaren, maakte weliswaar zijn 24ste treffer, maar kon niet voorkomen dat VVV opnieuw struikelde. De nummer vijftien heeft op de ranglijst nog maar een punt voorsprong op Willem II.

De eerste helft in Stadion De Koel was nauwelijks het aanzien waard. Alleen na tien minuten was er sprake van opwinding. Fortuna-aanvaller Lisandro Semedo ontsnapte aan de aandacht van Leon Guwara en rondde de pass van Mats Seuntjes beheerst af.

Semedo krijgt de felicitaties na zijn goal

VVV-trainer Hans de Koning, die aan het einde van het seizoen vertrekt, bracht halverwege Torino Hunte en Yahcuroo Roemer in de ploeg om iets teweeg te brengen. Dat leverde al vlot de gelijkmaker op. Giakoumakis schoot uit een voorzet van Danny Post in tweede instantie raak.

Langste adem

Fortuna beschikte echter over de langste adem. Seuntjes pikte de bal op na een slechte trap van VVV-keeper Thorsten Kirschbaum en kreeg na een rush alle vrijheid om doeltreffend uit te halen. Niet veel later nam Zian Flemming op de rand van buitenspel de derde Sittardse goal voor zijn rekening.

De thuisploeg kon weinig meer uitrichten in zijn achthonderdste eredivisiewedstrijd. Ook Giakoumakis niet. Zo houdt de misère in Venlo aan en staat Fortuna Sittard verdienstelijk op de tiende plek.

Bekijk hieronder de reacties van Hans de Koning en Mats Seuntjens:

De Koning: ‘Een tikkie, maar uiteindelijk moeten we weer opstaan’

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl