Engelse rugbyers verslaan Frankrijk in thriller Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Engelse rugbyers hebben in het zeslandentoernooi een nipte thuiszege geboekt op Frankrijk. Dankzij een late try van Maro Itoje wonnen de Engelsen op Twickenham met 23-20.

In de spannende wedstrijd kwamen de nog ongeslagen Fransen op voorsprong via een try van Antoine Dupont. Mede dankzij een try van Anthony Watson en twee penaltygoals van Owen Farrell namen de Engelsen de leiding over, maar nog voor rust werd het na een try van Damian Penaud 13-17.

Door twee penaltygoals stond het daarna lang 16-20. De Fransen waren dicht bij hun eerste uitzege op Engeland in het zeslandentoernooi in zestien jaar, maar de try van Itoje gooide roet in het eten.

Wales op koers voor grand slam

Wales boekte een eenvoudige zege op Italië: 48-7. Het was de 31ste nederlaag op rij voor de Italianen, die in 2015 voor het laatst in het zeslandentoernooi wisten te winnen.

De Welshmen hebben nu vier keer gewonnen en als ze dat volgende week in Parijs tegen Frankrijk ook doen, dan voltooien ze het zogenaamde 'grand slam': alle wedstrijden in het zeslandentoernooi winnen.

Stand zeslandentoernooi

1. Wales 4-19
2. Frankrijk 3-10
3. Engeland 4-10
4. Ierland 3-7
5. Schotland 2-5
6. Italië 4-0

Voor de Fransen is de komende wedstrijd tegen Wales cruciaal om nog te kans te maken op een eerste titel sinds 2010. Die droom lag trouwens al bijna in duigen door een corona-uitbraak in de selectie na de wedstrijd tegen Ierland.

Niet alleen moest daardoor de wedstrijd tegen Schotland uitgesteld worden, maar even het leek er zelfs dat het toernooi mogelijk verder moest met vijf landen, toen de geïrriteerde Franse regering dreigde de reisvergunning in te trekken.

Wat er precies allemaal aan de hand was bij de Franse rugbyers leggen we in deze video uit:

Zeslandentoernooi had bijna verder gemoeten zonder Frankrijk

STER reclame