NOS Sport

Europese titel RS:X voor Badloe, zilver voor De Geus

Europese titel RS:X voor Badloe, zilver voor De Geus

Wereldkampioen Kiran Badloe heeft bij de EK in het Portugese Vilamoura ook de Europese windsurftitel veroverd in de olympische RS:X-klasse. Lilian de Geus, eveneens wereldkampioen, moest op het Algarvische water genoegen nemen met zilver.

De opdracht voor Badloe in de afsluitende medalrace was simpel: om de titel te pakken moest hij de Israëliër Ofek Elimelech achter te houden. Daarin slaagde de Almeerder glansrijk door de slotrace te winnen.

De Geus had nog een theoretische kans op de titel. Dan moest ze de olympisch kampioene Charline Picon in de slotrace zes plaatsen voor blijven. Dat bleek te veel gevraagd. De Geus won weliswaar de medalrace, maar de Française Picon had aan de derde plaats genoeg voor goud.

'Geeft vertrouwen voor de Spelen'

"Deze titel is zeker belangrijk", reageerde Kiran Badloe bij Langs de Lijn. "Eind vorig jaar hebben we ook het EK gehad, ook op deze plek. Die heb ik niet kunnen winnen (toen pakte Badloe brons, red.). Het feit dat we vier maandjes later weer goed op weg zijn en ik weer bovenaan sta... We zitten natuurlijk vlak voor de Spelen, dus dit geeft gewoon heel veel vertrouwen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl