NOS Nieuws

RIVM meldt 6446 nieuwe besmettingen, hoogste aantal in twee maanden

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6446 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 405 meer dan gisteren, toen al het hoogste aantal besmettingen in twee maanden werd gemeld. Afgelopen week werden per dag gemiddeld 5121 mensen positief getest.

Het aantal positieve tests is daarmee in een week tijd met 13 procent gegroeid. Dat komt ten dele doordat er ook vaker wordt getest: tot afgelopen donderdag groeide het aantal afgenomen tests met 23 procent op weekbasis.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1875 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1910), van wie 554 op de IC (gisteren: 576), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 22 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 27. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 35 doden per dag, tegen 37 doden per dag een week eerder. Het aantal coronadoden blijft daarmee verder dalen.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 309 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 360.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl