Casper Wolf in actie op de WK in Aspen, Colorado.

Snowboarder Wolf eindigt als veertiende op WK slopestyle in Aspen

Snowboarder Casper Wolf is bij de WK in Aspen, Colorado als veertiende geëindigd op het onderdeel slopestyle. Na de eerste van twee runs stond de finaledebutant nog op een elfde plek met een score van 61,43.

In de tweede run ging het mis toen de snowboarder bij de laatste schans iets te veel risico nam. Hij verloor zijn evenwicht en slaagde er niet in goed te landen. Een score van 49,93 hielp hem niet. Met zijn hoogste score werd Wolf uiteindelijk veertiende van de zestien. "Ik was al blij dat ik in de finale stond, had het helemaal niet verwacht", zegt Wolf in Langs de Lijn En Omstreken. "Überhaupt hier zijn tussen al die jongens, het zijn niet de minsten. Gasten waar ik vroeger tegenop keek."

Een van die grote jongens is de Noor Marcus Kleveland, tweevoudig winnaar op de X Games, een jaarlijks evenement van zogeheten extreme sporten. Ook in Aspen pakte Kleveland het goud. Hij leidde na één run en kwam in de tweede als enige boven de 90 punten.

Verrassing

In wereldbekerwedstrijden eindigde Wolf nooit hoger dan de vijftiende plaats, maar als junior behoorde hij wel tot de absolute top. Zo veroverde hij in 2018 op de WK in Nieuw-Zeeland brons. Woensdag bereikte Wolf verrassend de finale van het onderdeel waarbij de snowboarders op een parcours met relingen en schansen trucs laten zien.

Met een zesde plek in het eindklassement voldeed de 19-jarige Delftenaar aan de eisen om door te stromen naar de finale. Maar in de finale was hij niet opgewassen tegen het geweld van de grote sterren uit wintersportlanden als Noorwegen, Canada en Amerika.

Dromen van Olympische Spelen

Nu de jonge snowboarder aan een grote finale heeft kunnen ruiken, durft hij stiekem ook te dromen van de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking. "Als ik twee keer de toptien haal op een wereldbeker of op een WK, mag ik naar de Spelen. Dat is tot nu toe niet gelukt, maar ik heb dit seizoen nog drie mogelijkheden en volgend seizoen ook nog genoeg wedstrijden."

Bij de vrouwen wist Melissa Peperkamp zich niet te kwalificeren voor de finale, zij kwam drie punten tekort. Niek van der Velden is vanwege een blessure (een scheurtje tussen het scheen- en kuitbeen) niet afgereisd naar de WK.