NOS Wielrennen

Tweede dagsucces voor sprinter Bennett in Parijs-Nice

Bennett wint opnieuw in Parijs-Nice, Roglic niet zonder kleerscheuren

Sam Bennett heeft de vijfde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De 30-jarige Ier was na 203 kilometer de snelste in de massasprint en boekte zijn tweede ritzege van deze editie van de Franse rittenkoers.

In de overwegend vlakke etappe bleef het peloton lang bij elkaar. Pas op zeventig kilometer van de finish in Bollène probeerde een aantal renners te ontsnappen. De eerste kopgroep van de dag telde elf Belgen, onder wie Jasper Stuyven en Thomas De Gendt, maar werd snel teruggepakt.

De actie van de Belgen zorgde ervoor dat de sprintersploegen de controle in de koers overnamen van Jumbo-Visma, de ploeg van geletruidrager Primoz Roglic. De geel-zwarte brigade zakte wat terug in het peloton en kon kopman Roglic niet behoeden voor een paaltje op de weg.

De 31-jarige Sloveen ging onderuit, maar kon zijn weg vervolgen. Ploeggenoot Tony Martin ondervond meer hinder van de valpartij en stapte uit koers.

Roglic behoudt geel

Roglic, die gisteren de leiding overnam in het algemeen klassement, rijdt ook de zesde etappe in de gele leiderstrui. Met nog drie etappes te gaan, heeft de Sloveen een voorsprong van 31 seconden op nummer twee Maximilian Schachmann.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl