Corona teststraat
NOS NieuwsAangepast

5330 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5330 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1021 meer dan gisteren en het aantal is ook hoger dan dan het gemiddelde van afgelopen week. Toen werden per dag gemiddeld 4600 mensen positief getest.

Nederland doet het vergeleken met zijn buurlanden het slechtst: in al die landen zijn de besmettingscijfers inmiddels, gemeten naar inwoneraantal, lager dan in Nederland. In onder meer Zweden, Estland en Tsjechië zijn de besmettingscijfers wel hoger.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Er liggen nu 1913 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 560 op de IC. Gisteren waren die aantallen 1963 en 556.

Bij het RIVM werden 31 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 58. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 36 doden per dag, tegen 42 doden per dag een week eerder.

In de verpleeghuizen is goed nieuws te melden. Er zijn nu 310 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 380. Op het hoogtepunt van de afgelopen golf waren er 850 'besmette' verpleeghuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl