NOS NieuwsAangepast

Premier Rutte: slag voor al-Qaida

Premier Mark Rutte heeft zijn lof uitgesproken voor de moed en vastberadenheid bij de operatie. Volgens Rutte is een belangrijke slag toegebracht aan het terreurnetwerk al-Qaida.

"Osama bin Laden heeft verschrikkelijke daden op zijn geweten", zei de premier. Hij heeft inmiddels zijn complimenten overgebracht aan president Obama.

Rutte zei dat het mooier zou zijn geweest als Bin Laden levend gepakt was, maar dat dat door de extreme beveiliging ondoenlijk was.

Gekken

De premier zei dat de strijd tegen het terrorisme nog niet voorbij is. "Er zijn in de wereld en in het al-Qaidanetwerk nog genoeg gekken die bereid zijn om de meest vreselijke aanslagen te plegen", zei Rutte. "We zullen er alles aan doen om deze mensen de voet dwars te zetten."

Rutte zei dat de Nederlandse veiligheidsdiensten alert zijn en waar nodig zullen opschalen, maar dat er op dit moment geen aanleiding is om bezorgd te zijn.

Historisch

Volgens minister Hillen van Defensie is de dood van Bin Laden in symbolisch opzicht goed, maar is de wereld er niet veiliger door geworden.

In het NOS Radio 1 Journaal zei Hillen dat al-Qaida een veelkoppig monster is en dat er altijd een nieuwe leider opstaat. PVV-leider Wilders noemt de dood van Bin Laden een historisch moment.

Binnenland

Wilders noemde het van groot belang dat de man die duizenden doden op zijn geweten heeft, is gepakt.

Volgens Wilders blijkt uit de berichten dat Bin Laden een opgejaagd man was, die steeds verder het binnenland van Pakistan was ingevlucht.

Blij

Wilders is het met president Obama eens dat de strijd tegen terreur nu nog niet voorbij is.

Er zullen mensen zijn die niet blij zijn met dit nieuws, zei hij. De gevaarlijke kanten van de islam zijn nog niet de wereld uit, zei Wilders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl