Erling Haaland na de 2-0

Wie anders dan Haaland schiet Dortmund naar kwartfinales Champions League

Borussia Dortmund heeft de kwartfinales bereikt van de Champions League en dat komt vooral door Erling Haaland. De 20-jarige spits maakte tegen Sevilla FC zijn negende en tiende goal in zijn zesde Europese wedstrijd dit seizoen.

Daardoor speelde Dortmund de thuiswedstrijd met 2-2 gelijk, nadat eerder het duel in Sevilla gewonnen werd (2-3). In de Bundesliga - waarin Dortmund slechts zesde staat - is Haaland met negentien goals in negentien duels ook al niet te stoppen.

Rijke historie

Borussia kwam in 2017 met trainer Thomas Tuchel voor het laatst zover in de Champions League. In 1997 wonnen de Duitsers de 'cup met de grote oren'. In 2013 waren de Duitsers met trainer Jürgen Klopp verliezend finalist.

Blijdschap bij Erling Haaland

Een gedreven begin leverde Sevilla twee kansen op tegen Dortmund. Marwin Hitz tikte een hard schot van Lucas Ocampos onder de lat weg en Suso vuurde naast. Dortmund waagde zich voor de rust amper op de vijandelijke helft: Haaland had echter aan één kans genoeg.

Commotie rondom tweede treffer Haaland

Na rust zorgde Haaland ook voor de 2-0, maar dat had een aanloop van zeven minuten. Eerst scoorde hij, toen werd zijn goal afgekeurd en ingeruild voor een penalty, die benutte hij maar moest worden overgenomen. In tweede instantie was het wel raak.

Luuk de Jong viel daarna in bij Sevilla. De Oranje-international verdiende een strafschop, waaruit Youssef En-Nesyri de 2-1 maakte. In blessuretijd kopte de Marokkaan ook nog de gelijkmaker binnen.

Verdediger Karim Rekik bleef bij Sevilla op de bank.