NOS NieuwsAangepast

Meer dan 200 huiszoekingen in grote drugszaak België

In België is op meer dan 200 plekken huiszoeking gedaan in een groot onderzoek naar georganiseerde misdaad en drugshandel. De meeste invallen waren in de provincie Antwerpen. Ook in Nederland waren invallen, in Den Haag.

De politie-actie in België begon vanochtend om 05.00 uur. Meer dan 1500 agenten en politiehonden werden ingezet. Volgens Belgische media zijn ook invallen gedaan bij enkele advocaten.

De politie is de verdachten op het spoor gekomen door de berichtendienst Sky Ecc te kraken. Die wordt vaak door criminelen gebruikt voor het versturen van versleutelde gegevens.

Ook invallen in Nederland

Volgens de eerste berichten zijn tientallen mensen opgepakt. Het is nog niet duidelijk bij welke zaken zij precies betrokken zijn. Morgen maakt justitie in België meer bekend.

Ook in Den Haag heeft de politie invallen gedaan. "Ook Nederland is betrokken bij het onderzoek naar Sky Ecc. De hack heeft hier eveneens tot aanhoudingen geleid", zegt justitieredacteur Remco Andringa. "Vanochtend waren er invallen in negen huizen en drie bedrijven in Den Haag."

Bij de actie in Den Haag zijn zes mannen opgepakt, tussen de 34 en 46 jaar. Het zijn familieleden van elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl