Major, de driejarige asielhond van president Biden, moet verhuizen
NOS Nieuws

Herdershonden Biden weg uit het Witte Huis na bijtincident

De twee herdershonden van de Amerikaanse president Joe Biden moeten weg uit het Witte Huis, omdat een van de honden agressief gedrag vertoont tegen het personeel. De honden, Champ en Major, zijn overgebracht naar het huis van de Amerikaanse president in zijn thuisstaat Delaware.

Volgens CNN is Major, die drie jaar oud is, betrokken geweest bij een bijtincident met een personeelslid van het Witte Huis. Het zou gaan om een lid van de beveiliging. Hoe het met hem gaat, is niet bekend.

Medewerkers zeggen tegen CNN dat de hond vaker ongewenst gedrag vertoont tegen hen, zoals blaffen, springen en aanvallen. Champ is al dertien, wat oud is voor een herder, en door zijn hoge leeftijd gedraagt hij zich rustiger.

Op deze opname van 14 februari laten de Bidens hun honden even uit bij het Witte Huis:

Joe en Jill Biden laten hun honden uit

Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op het bericht, maar een ingewijde bevestigt tegenover The New York Times dat de honden inderdaad in Delaware zijn. Het is onduidelijk of die verhuizing permanent is of tijdelijk. Ze verblijven daar ook als de Bidens bijvoorbeeld op reis zijn.

Asielhond

De honden verhuisden vlak na het aantreden van Biden in januari naar het Witte Huis en zouden daar vrij rondlopen.

De Bidens haalden Major in november 2018 op uit het asiel. Hij was de eerste asielhond in het Witte Huis. De herders zijn regelmatig te zien op foto's die door Biden worden gedeeld op sociale media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl