Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken overwoog tijdens haar ziekte om niet terug te keren als minister. Ze zegt dat je als minister bijna 24 uur per dag met het werk bezig bent en noemt dat in de podcast "niet gezond". Maar uiteindelijk nam de wil om dingen voor elkaar te krijgen toch de overhand.

De journalisten Tom Kleijn en Mai Verbij blikken terug op de tsunami in Japan, tien jaar geleden. De zeebeving en tsunami hadden de kernramp bij Fukushima tot gevolg. Kleijn ging terug naar die plek en merkte dat er wantrouwen bestaat tussen de plaatselijke bevolking en de overheid. Zo zegt de overheid dat het veilig is in Fukushima en dat het fruit dat daar wordt geteeld veilig is. Maar de plaatselijke bevolking gelooft dat niet. Volgens Verbij eten alleen ouderen fruit uit Fukushima om lokale ondernemers te steunen en zeggen ze tegen hun kinderen dat zij dat niet mogen.

En Nederland gaat volgens Wim Eikelboom niet goed om met de eik. Hij maakt daarom een podcastserie over deze boomsoort.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

STER reclame