Winkels ziet verkiezing Laporta als goed nieuws voor Cruijff en Koeman

Joan Laporta keert terug als voorzitter van Barcelona. De 58-jarige advocaat kreeg zondag bij de verkiezing ruimschoots de meeste stemmen. Laporta, die tussen 2003 en 2010 ook voorzitter van de club was, troefde voormalig directeur Toni Freixa en ondernemer Victor Font af.

Laporta is de opvolger van Josep Maria Bartomeu, die eind oktober opstapte en de club achterliet in grote financiële problemen. Barcelona heeft 1,1 miljard euro aan schulden en dat bedrag loopt voorlopig alleen maar op.

De komst van Laporta zou volgens correspondent Edwin Winkels kunnen betekenen dat Jordi Cruijff binnenkort als technisch directeur wordt gepresenteerd. "Laporta heeft een enorm innige band met de familie Cruijff en Jordi lijkt de grote kandidaat om het technische deel bij de club te gaan leiden."

Ook voor Ronald Koeman is de verkiezing van Laporta goed nieuws. De nieuwe voorzitter wilde Koeman al in 2003 losweken bij Ajax. Dat lukte niet en toen kwam Laporta uit bij Frank Rijkaard, met wie onder meer twee landstitels en de Champions League gewonnen werden.

De intredend voorzitter sprak onlangs zijn vertrouwen uit in Koeman, die in ieder geval tot aan de zomer verzekerd lijkt van zijn positie. "En Barcelona doet weer mee om de titel, dus Koeman heeft momenteel ook de resultaten mee", aldus Winkels.

STER reclame