NOS Sport

Brons voor sprintster Samuel op 60 meter op EK indoor

Samuel pakt EK-brons op 60 meter

Jamile Samuel heeft verrassend brons gewonnen bij de Europese indoorkampioenschappen. In de finale van de 60 meter sprintte de 28-jarige Nederlandse atlete naar de derde plek in 7,22 seconden.

Ook nummer twee Lotta Kemppinen uit Finland noteerde 7,22, maar was vierduizendste van een seconde sneller. De Europese titel ging naar de Zwitserse Ajla Del Ponte in 7,03 seconden.

Samuel was na afloop dolgelukkig met haar bronzen EK-medaille, haar eerste op een indoortoernooi. "Ik dacht: 'Ik ga het gewoon doen, ik ga een medaille winnen'", zei ze over haar instelling voor de finale.

Bekijk hieronder de reactie van Samuel na de finale op de 60 meter:

Samuel dolbij met brons op 60 meter: 'Dit is een bonusmedaille'

Die zelfverzekerheid is niet vanzelfsprekend voor Samuel op dit onderdeel. "Dit is echt een bonusmedaille. Mijn 60 meter is heel wisselvallig."

Deze keer ging alles goed voor de 28-jarige Samuel, die zo'n optreden goed kon gebruiken. In 2019 kampte ze met een achillespeesblessure, waar ze voor geopereerd moest worden. Ze vertrok van trainingscentrum Papendal, koos voor een nieuwe trainingsomgeving. "Dit geeft zelfvertrouwen, dat heb je nodig richting de Spelen. Ik wil mooie dingen laten zien in het buitenseizoen en daar helpt dit bij."

Voor Samuel is het de tweede individuele medaille op een groot toernooi. Ze won ook brons op de 200 meter bij de EK outdoor van 2018 in Berlijn. Goud en zilver heeft ze ook; die behaalde ze met de estafetteploeg op de 4x100 meter op de EK's van 2016 en 2018.

In Torun reageerde ze razendsnel bij de start. Dat voordeel behield ze tijdens de race. Met 7,22 seconden noteerde ze haar beste seizoentijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl