NOS Voetbal

Vitesse trekt zonder Bazoer zege op AZ over de streep

Bekijk de samenvatting van Vitesse - AZ

Vitesse heeft de subtopper tegen AZ met 2-1 gewonnen. Ondanks een rode kaart in de slotfase voor Enzo Cornelisse sleepten de Arnhemmers de drie punten in de wacht. Het verschil tussen nummer drie AZ en nummer vier Vitesse is nu één punt.

De thuisploeg trad aan zonder Riechedly Bazoer, die door trainer Thomas Letsch om disciplinaire redenen buiten de selectie was gelaten. De 24-jarige smaakmaker zou op de training hebben nagetrapt en vervolgens ruzie hebben gemaakt met trainer Letsch en doelman Remko Pasveer.

Ook de samenstelling van het elftal van AZ kende een verrassing. Trainer Pascal Jansen had in plaats van het gebruikelijke 4-3-3 een 3-5-2-systeem uitgedokterd, met Timo Letschert centraal in de defensie.

Rood voor vervanger Bazoer

Vitesse werd gaandeweg de eerste helft sterker en kreeg ook enkele kansen. AZ-doelman Marco Bizot redde nog op inzetten van Loïs Openda en Matús Bero, maar was kansloos toen Openda zijn voet tegen een voorzet van Eli Dasa kreeg. Jonas Svensson was met een schot op de lat dicht bij de 1-1.

Na de rust waren de grote kansen gelijk verdeeld: Maximilian Wittek was dicht bij de 2-0 en Calvin Stengs had de 1-1 voor het inschieten. Jacob Rasmussen had wel succes: hij kopte raak uit een vrije trap van Oussama Tannane.

De 18-jarige Cornelisse, de vervanger van Bazoer, kreeg in de 79ste minuut een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Myron Boadu. Met elf tegen tien maakte Jesper Karlsson de fraaie 2-1 na een pass van aanvoerder Teun Koopmeiners.

Jesper Karlsson schiet de aansluitingstreffer binnen

Die goal leidde een AZ-offensief in. Meer kansen bleven echter uit tegen het tiental uit Arnhem.

Letsch: 'Trots op het team'

"Iedereen heeft meegekregen wat er is gebeurd", reageerde uitblinker Tannane op het ontbreken van Bazoer. "Het was niet makkelijk, maar we hebben het wel gedaan. Een compliment voor de hele selectie."

"Ik ben trots op het team", zei trainer Letsch, die een compliment uitdeelde aan de vervanger van Bazoer: "Cornelisse speelde sensationeel."

Kijk hieronder naar de interviews met Oussame Tannane, Thomas Letsch, Teun Koopmeiners en Pascal Jansen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl