Almier Godett Facebook

Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer 4 op de lijst van de splinterpartij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van de bekende oud-politicus Anthony Godett. Almier Godett maakte op het eiland ook naam als radiopresentator.

De schietpartij vond plaats in Juan Domingo, ten noordwesten van Willemstad. Volgens de lokale krant Extra is de dodelijke schietpartij het gevolg van problemen in de familie. Godett zou een ruzie hebben willen sussen.

In Mahuma, een paar straten verderop, is een verdachte aangehouden die in verband wordt gebracht met de moord. "Die aanhouding ging blijkbaar niet zonder slag of stoot, want ook daar lagen kogelhulzen op straat", zegt correspondent Dick Drayer.

Mishandeling

Het is het tweede grote incident bij TPK, de partij van Rennox Calmes. Eerder dit jaar werd partijlid Athly Maria, de nummer 6 op de lijst, aangehouden omdat hij zijn vriendin zou hebben mishandeld.

Trabou pa Kòrsou (Werk voor Curaçao) is een van de vijftien partijen die meedoet aan de statenverkiezingen op 19 maart. De partij had bij de voorverkiezingen ruim 2200 steunstemmen vergaard.

STER reclame