Heracles zegeviert in blessuretijd en verpest PEC-debuut Konterman

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - PEC Zwolle

Heracles Almelo heeft het debuut van Bert Konterman als trainer van PEC Zwolle verpest. De Almeloërs wonnen met 2-1 door een goal van Luca de la Torre in blessuretijd.

De Zwollenaren mochten van geluk spreken dat ze na 45 minuten niet tegen een achterstand aankeken. Sinan Bakis stuitte twee keer op doelman Xavier Mous, die zich met name bij de eerste poging van de Heracles-spits onderscheidde. Een kopbal van Rai Vloet ging naast.

Op slag van rust leek het alsnog 1-0 te worden, maar de treffer van Noah Fadiga werd door de VAR wegens buitenspel van Ismail Azzaoui geannuleerd.

Fadiga (rechts) en Bakis juichen, maar worden later teruggefloten

Heracles had ook na de pauze recht op een voorsprong en die kwam er uiteindelijk. Vloet schoot beheerst raak op aangeven van Giacomo Quagliata.

Lang genieten kon de thuisploeg niet, want Mustafa Saymak maakte een minuut later onverwachts de gelijkmaker. Delano Burgzorg leek even later de 2-1 aan te tekenen, maar ook hij werd na interventie van de VAR teruggefloten wegens buitenspel.

Kans Van Duinen

In de slotfase kwam PEC nog dicht bij de overwinning. Invaller Mike van Duinen werd bediend door een andere invaller, Reza Ghoochannejhad, en zag zijn inzet voor de lijn worden weggewerkt door Heracles-verdediger Robin Pröpper.

In blessuretijd rolde er toch nog een winnaar uit de bus. Luca de la Torre kopte de bal tegen de touwen en bezorgde Heracles verdiend de drie punten. Konterman, die het seizoen bij PEC afmaakt als opvolger van de ontslagen John Stegeman, droop zo af.