NOS NieuwsAangepast

4567 nieuwe besmettingen, iets meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4567 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 789 minder dan gisteren. Dat is licht hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 4507 mensen positief getest werden. Vorige week zondag lag het zevendaags gemiddeld nog op 4585, dus het gemiddelde is over de hele week gemeten iets gedaald.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan er werden opgenomen.

Er liggen nu 1851 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1863), van wie 545 op de IC (gisteren: 542), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 30 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 42. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 39 doden per dag, tegen 50 doden per dag een week geleden. Het zevendaags gemiddelde van de doden is sinds half januari stevig gedaald.

Het aantal besmettingen in verpleeghuizen daalt onverminderd door, waarschijnlijk grotendeels dankzij de vaccinaties. Er zijn nu 347 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 412, begin januari nog meer dan 850.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl