Blijdschap bij Chantal Blaak
NOS Wielrennen

Blaak boekt fraaie overwinning in Strade Bianche

Chantal van den Broek-Blaak heeft de zevende editie van Strade Bianche bij de vrouwen op haar naam gebracht. De Nederlandse was in de finale van de schitterende koers over de onverharde witte wegen Elisa Longo Borghini de baas.

De Italiaanse winnares in 2017 sprong op zo'n zes kilometer van de streep mee met Blaak uit de groep met alle favorieten. De twee sloegen, vooral door het vele werk van Longo Borghini, een gaatje van zo'n 20 seconden.

In de steile slotkilometer ging Blaak ervandoor en had de Italiaanse geen antwoord.

Droomzege Blaak in Strade Bianche, ze rondt ploegenspel perfect af

Uit de groep met achtervolgers kwamen Anna van der Breggen (winnares in 2018) en Annemiek van Vleuten (winnares in 2019 en 2020) nog opzetten, maar zij kwamen te laat en moesten zich tevreden stellen met de derde en vierde plek.

'Plan werkte perfect'

De 31-jarige Blaak was eerder vooral op vlakkere aankomsten succesvol. In 2017 werd ze wereldkampioene op de weg, vorig jaar won ze nog de Ronde van Vlaanderen.

"We hadden een plan en dat heeft vanaf het begin perfect gewerkt", zei Blaak meteen na de finish. "Ik moest in het wiel blijven van Elisa, want normaal gesproken zou ik haar in de klim niet kunnen volgen. Ik zag dat ze brak op minder dan een kilometer voor de streep, toen ben ik ervandoor gegaan."

Bekijk de reacties van Chantal van den Broek-Blaak en Anna van der Breggen.

De toptien van de Strade Bianche telde liefst zes Nederlandse namen. Demi Vollering werd zesde, Marianne Vos zevende en Ellen van Dijk tiende.

Marianne Vos na de finish in Siena

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl