Valencia doet, mede dankzij Jasper Cillessen, goede zaken in La Liga ProShots

Als Frank de Boer vrijdagavond heeft gekeken naar Valencia-Villarreal, dan is de bondscoach van het Nederlands elftal waarschijnlijk met een goed gevoel naar bed gegaan. Bij de thuisploeg was doelman Jasper Cillessen namelijk een van de uitblinkers.

Cillessen stond voor de derde keer op rij in de basis en onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen. In de slotfase pakte zijn ploeg bovendien drie punten. Valencia draaide een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning, door doelpunten van Carlos Soler en Gonçalo Guedes.

Eerste keeper

Na langdurig blessureleed keerde Cillessen bij Valencia twee weken geleden terug onder de lat. Anders dan voor zijn absentie geniet de 31-jarige doelman nu dus het vertrouwen van trainer Javi Gracia.

Dat Cillessen vaker aan spelen toe lijkt te komen, is ook goed nieuws voor Oranje. Eind deze maand wachten de eerste drie wedstrijden in de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar.

Drie sterren

Overigens viel het optreden van Cillessen tegen Villarreal in de smaak bij de verslaggevers van Marca. De Spaanse sportkrant gaf Cillessen na de wedstrijd drie sterren, het hoogste aantal van alle spelers.

STER reclame