Marjolijn van den Bighelaar

Ajax Vrouwen lijden puntenverlies tegen Heerenveen

Koploper Ajax heeft bij de hervatting van de eredivisie voor vrouwen punten verspeeld tegen sc Heerenveen. De ploeg van coach Danny Schenkel speelde in Amsterdam met 1-1 gelijk.

Kirsten van de Westeringh kopte de bezoekers in de 35ste minuut op voorsprong en op slag van rust zorgde Marjolijn van den Bighelaar voor de gelijkmaker. Na rust slaagde Ajax er niet om de drie punten veilig te stellen.

Na acht zeges en één nederlaag bij FC Twente (2-1) was het het eerste gelijkspel van Ajax dit seizoen. De Amsterdammers staan op 25 punten uit tien wedstrijden. PSV kan Ajax zondag bij winst bij PEC Zwolle tot één punt naderen.

Nummer drie FC Twente speelde met 0-0 gelijk bij ADO Den Haag en VV Alkmaar verliet de laatste plaats door een 3-0 zege bij Excelsior.