Tsitsipas moet opnieuw knokken en is halvefinalist op ABN Amro-toernooi Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het ABN Amro-toernooi krijgt zaterdagmiddag met de halvefinalepartij tussen Stefanos Tsitispas en Andrej Roeblev (omstreeks 15.00 uur) een affiche van formaat.

Tsitsipas, de mondiale nummer zes, bereikte in Rotterdam voor het eerst de laatste vier door de Rus Karen Chatsjanov met 4-6, 6-3, 7-5 te verslaan. Roeblev, de nummer acht van de wereld, was de 34-jarige Fransman Jéremy Chardy voor de vijfde keer de baas: 7-6 (2), 6-7 (2), 6-4.

Vuur na aan de schenen gelegd

Tsitsipas werd na zijn zwaarbevochten zege in de tweede ronde op Hubert Hurkacz ook door Chatsjanov het vuur na aan de schenen gelegd. De Rus verspeelde in de derde set een 3-1, 40-15 voorsprong, waarna Tsitsipas op 5-5 de druk opvoerde in de servicegame Chatsjanov en de beslissende break plaatste.

De Griek, die vier van zijn vijf ATP-titels op een indoorbaan veroverde, maakte het karwei daarna sterk af door onder meer met een mooie backhand langs de lijn te slaan en benutte zijn tweede matchpoint met een ace.

Federer voorbij

Een mooie bijkomstigheid voor Tsitsipas is dat hij door zijn zege Roger Federer volgende week passeert op de wereldranglijst. De Griek is dan de mondiale nummer vijf, de Zwitser de nummer zes.

De partij tussen Roeblev en Chardy was er een tussen hardhitters. Chardy sloeg consequent elke bal voluit en die strijdwijze leverde hem bij 6-5 een setpunt op. Roeblev werkte dat weg met een ace en won ook de volgende vijf punten en nam afstand in de tiebreak.

Andrej Roeblev ANP

Chardy versaagde niet en kwam dankzij magistrale forehands een dubbele break voor. Roeblev brak hem twee keer terug, liet twee matchpoints liggen bij 6-5 en maakte bij 2-0 in de tiebreak geen punt meer. Dat het daarna niet meer spannend werd, kwam omdat Chardy's tank leeg was.

Borna Coric haalde eveneens de halve eindstrijd. De Kroaat was in twee tiebreaks te sterk voor Kei Nishikori: 7-6 (2), 7-6 (4). De Hongaarse qualifier Márton Fucsovics voegde zich als laatste bij de laatste vier. Hij versloeg de Amerikaan Tommy Paul met 6-4, 6-3 en werd daarmee de tegenstander van Coric in de halve finales van zaterdag.

Solide Coric wint in twee tiebreaks van Nishikori Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame